Dette års vindere


Vinderne af Gastro Awards 2025 er fundet
På Gastro er vi hamrende stolte over at afholde Gastro Awards 2025. En prisuddeling, der hylder alle dem, der gør Danmark til en gastronomisk supermagt.
Feltet har været tæt – og med god grund: De seneste 20 år har vi nemlig oplevet et veritabelt, gastronomisk boom herhjemme.
Danmark har en af verdens stærkeste madscener, der favner alt fra michelin-restauranter, bagerier, eksportsucceser, Bocuse d’Or-medaljevindere, cocktailbarer, hoteller og hverdagsbistroer.
Stort tillykke til alle dette års vindere

Årets restaurant
Prisen til Årets restaurant går til... Jordnær
Restauranten med de tre michelinstjerner og det revolutionerende blik på madkultur er nu kåret som Årets restaurant. Den bedste blandt de bedste. Vinderen af Årets restaurant ved Gastro Awards 2025 er kendetegnet ved ikke blot at besidde den fineste fornemmelse for det, der kendetegner morgendagens gourmet, men også ved at være innovative i en sådan grad, at de bliver efterlignet af andre. Ambitionerne er internationale, og takket være Restaurant Jordnær lyser Danmark funklende klart på det gastronomiske verdenskort.

Årets kok
Prisen for Årets kok går til... Rasmus Munk, Alchemist
Han er anerkendt internationalt for sin holistiske tilgang til gourmet. Nu er Årets kok fundet. Ved det netop afholdte Gastro Awards er Rasmus Munk fra Alchemist kåret til Årets kok ved Gastro Awards 2025. Han leder ikke bare en af landets absolut bedste restauranter. Han er også et ikon i eget billede. Han har ambitioner, der bliver honoreret internationalt, og stræber ikke kun efter at lave mad, men også efter at omskrive fortællingen om, hvad det vil sige at spise på restaurant.

Årets spisested
Prisen for Årets spisested går til... Calma
Hos Calma er der et konstant fokus på den gode restaurantoplevelse. Her går mad, vin, service og prisniveau op i en højere enhed. Det er stedet, hvor stemningen er i højsædet, og hvor man altid har lyst il at spise. Calma er derfor den klare vinder af prisen for Årets spisested ved Gastro Awards 2025.

Årets tjener
Prisen for Årets tjener går til... Lykke Metzger, Alchemist
Med sin fornemmelse for vigtigheden af kemi mellem tjener og gæst samt en imponerende faglig tyngde har hun nu fået prisen som Årets tjener. En topprofessionel tilgang til service og en dyb viden om god etikette og god vin er alfa og omega for en god tjener. Gæstfrihed er en dyd, og det ved Lykke Metzger fra Alchemist. Dag efter dag perfektionerer hun den kunst, det er at få besøgende til at føle sig velkomne. Hun er nu kåret som Årets tjener ved Gastro Awards 2025.

Årets vinbar
Deres nøje udvalgte vinsamling, indisk-inspirerede serveringer tilberedt af tidligere Noma-kok og drønhyggelige stemning gør dem til Årets vinbar. En vinbar er ikke længere en vinbar. Borte er tiden, hvor et afgrundsdybt vinkort og en endnu dybere vinviden hos personalet var eneste afgørende faktor. Nu insisterer de bedste steder i landet også på små og større serveringer på siden. Med Bar Vitrine har Danmark fået et nyt stamsted, der igen hæver barren for udskænkningssteder herhjemme – bl.a. derfor har de fået prisen for Årets vinbar ved Gastro Awards 2025.

Årets bageri
Prisen for årets bageri går til... La Cabra
De har succes i Aarhus, København, New York, Oman og Bangkok - nu er de kåret til Årets bageri i Danmark. Turister kommer langvejsfra, og lokale står gerne i uendelige køer for at få fat i det bagværk, som Danmarks efterhånden utallige bagerier hver eneste dag langer over disken. Alt fra kardemommesnurrer til surdejsbrød er blevet små attraktioner i sig selv, og La Cabra står stærkt som et af de bagerier, der har banet vejen for godt bagværks succes. Det har båret frugt i en sådan grad, at de har høstet prisen for Årets bageri ved Gastro Awards 2025.

Årets sustainability
Prisen for Årets sustainability går til... Moment
En rød tråd af grøn gentænkning har sikret denne restaurant kåringen som Årets sustainability. Der bliver konstant gået nye veje for at sikre en bæredygtig restaurantoplevelse, og de bedste i landet skubber konstant grænserne for, hvor grønt og cirkulært man kan tænke. Moment er forbillede for en hel branche og vinder velfortjent prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.

Årets cocktailbar
Prisen for Årets cocktailbar går til... TATA
Prisen for Årets cocktailbar går til en bar, der tager både vovede og velkendte valg. Drinkskortene på de bedste cocktailbarer i Danmark byder på både klassikere og nye smage og er kendetegnet ved, at gæster med det samme føler sig hjemme – uanset hvem de er. Sådan er det hos TATA, der bag det tunge, røde fløjlsforhæng inviterer indenfor til en absolut fantastisk bar med et internationalt tilsnit, en kreativ nerve og en intim atmosfære. Derfor er de kåret som Årets cocktailbar ved Gastro Awards 2025.

Årets nye sted
Prisen for Årets nye sted går til... Akmē
Man får aldrig en ekstra chance for at give et godt førstehåndsindtryk. Og skal man udmærke sig på en i forvejen tætpakket og fremragende dansk restaurantscene, er man nødt til at komme flyvende fra start. Her skiller Akmē sig ud som en sikker vinder af Årets nye sted ved Gastro Awards 2025.

Årets publikumsdarling
Prisen for Årets publikumsdarling er... ET
I har stemt og det aarhusianske spisested, ET, løb med prisen som Årets publikumsdarling. Det er en kunst at skabe sig et crowd. Men det skorter ikke på steder, der er blevet endog rigtig populære, og som har fået det, alle restauratører drømmer om: et stampublikum. Vindere af Årets publikumsdarling ved Gastro Awards 2025 er fundet af gæsterne selv.

Årets hotel
Prisen for Årets hotel går til... Svinkløv Badehotel
På Årets hotel får du følelsen af at komme hjem til nye madoplevelser. Skuldrene sænker sig i det øjeblik, du checker ind. På Svinkløv Badehotel har man en helt særlig forståelse for at drive et sted, hvor gæster kommer igen og igen. Her er både overnatning og gastronomi i en kategori for sig med en udsøgt forståelse for service, gæstfrihed og underspillet luksus. Derfor har de ved Gastro Awards 2025 fået prisen for Årets hotel.