Årets bageri

Turister kommer langvejsfra, og lokale står gerne i uendelige køer for at få fat i det bagværk, som Danmarks efterhånden utallige bagerier hver eneste dag langer over disken. Alt fra kardemommesnurrer til surdejsbrød er blevet små attraktioner i sig selv, og aldrig har koncentrationen af godt bagværk været så tæt, som den er i Danmark lige nu.

NOMINEREDE

Albatross & Venner

Hos Albatross & Venner er grundidéen, at alle råvarer skal være så lokale som muligt, og at alt helst skal være dansk. Bageriet er økologisk certificeret, og her er der smæk på smagen, kvalitet på hylderne og variation i bagværket, fordi de arbejder med små producenter, hvor melsammensætningen kan ændre sig fra uge til uge. Derfor er bageprocessen konstant i udvikling, så bageriet altid kan servere det bedst smagende bagværk.

Torvehallerne, 1361 København

Juno The Bakery

Juno er startet med grundtanken om at åbne et lokalt bageri på Østerbro med hylderne fulde af præcis det brød og de kager, grundlæggerne selv kunne lide. Med en kompromisløs tilgang til håndværket har de fleste hørt om – og måske selv stået i – de lange køer på fortovet. Sortimentet indeholder mange af de klassiske produkter, men de bages altid med fokus på at sætte bageriets egen identitet i spil ved at nyfortolke uden at ændre grundlæggende på det gode bagværk.

Århusgade 48, 2100 København

Flere Fugle

Det populære bageri har fra starten søgt at være noget for det brede publikum. Forener du folkelig med god kvalitet og godt håndværk, har du opskriften på Flere fugle, der samler et hav af mennesker fra morgen til aften og til forskellige arrangementer. På mange måder er stedet meget mere end et bageri – det er et samlingspunkt for mennesker, der kan lide at mødes over godt bagværk.

Rentemestervej 57, 2400 København

La Cabra

La Cabra startede oprindelig i 2012 som en kaffevirksomhed, der så siden også fik følgeskab af bageriet med filosofien om, at kvalitetskaffe bør ledsages af det fineste brød og bagværk. Høj kvalitet af råvarer er alfa og omega både i kafferistning og bageri, og derfor indgår La Cabra i et tæt samarbejde med de gårde, landmænd og håndværkere, der leverer råvarerne, så alt fra mel og korn til frugter og bønner er i højst mulige kvalitet.

Borggade 4F, 8000 Aarhus