Årets kok

De nominerede i kategorien ’Årets kok’ leder ikke bare nogle af landets absolut bedste restauranter. De er også ikoner i eget billede; med ambitioner der bliver bemærket internationalt og en stræben efter ikke kun at lave mad, men at omskrive hele fortællingen om, hvad det vil sige at spise på deres restaurant.

NOMINEREDE

Eric Vildgaard, Jordnær

Fra gadedreng til køkkenchef – mange kender historien om Eric Vildgaard, der på rekordtid har markeret sig som en af landets vigtigste og mest toneangivende kokke i branchen. Der er mange om buddet, men Eric Vildgaard skiller sig ud med sin ukuelige kompromisløshed og sin kæmpe kærlighed til faget. Det smitter ikke kun af på den mad, du får serveret, men også på stemning og atmosfære, der gør dét at spise en middag på Jordnær til en gastronomisk oplevelse.

Gentoftegade 29, 2820 Gentofte

Rasmus Munk, Alchemist

Rasmus Munk har med Alchemist skabt et rum for historiefortælling, hvor totaloplevelsen er det vigtigste parameter. Mad er mere end et måltid – det er kunst, der overrasker, bjergtager og får gæster til at tage stilling. Alchemist er for alle sanser, og et gourmetmåltid her er på linje med en fascinerende, imponerende rejse gennem smagsoplevelser.

Refshalevej 173C, 1432 København K

Mads Battefeld, Sushi Anaba

Noget af landets absolut bedste sushi – hvis ikke dét bedste – får du på Sushi Anaba. Her fører Mads Battefeld kokkekniven. Over årene har han dedikeret sig 100 % til japansk madkunst – et håndværk gennemsyret af perfektionisme, kompromisløshed og en indgående forståelse for japanske råvarer og landets kultur.

Mariehamngade 23, 2150 København