Årets nye sted
Man får aldrig en ekstra chance for at give et godt førstehåndsindtryk. Og herhjemme i Danmark bliver vi konstant begunstiget af steder, der kommer flyvende fra start, og som kiler sig ind som sikre vindere på en i forvejen særdeles kompetent restaurantscene. De seneste måneder er en række nye steder skudt op, og her kårer vi det bedste.

NOMINEREDE

Démodé
Den 30. januar i år slog Démodé dørene op første gang, og navnet, der betyder ’gået af mode’, er valgt med omhu. Konceptet bag er nemlig at tage det lidt old school og gøre det moderne igen – en vision, der også kan ses på indretningen, der er mormorsk på den fede måde. Ambitionen er the friendly neighborhood-place-to-eat, hvor gæsterne falder til og falder hen i nogle timer over vin og mad, der betegnes som gourmet-light. Bag Démodé står de erfarne kokke Rasmus Grønbeck og Lasse Askov og restaurantchefen Mads Nørgaard.
Kronprinsessegade 64, 1306 København

Akmé
I starten af februar åbnede den nye fransk-japanske restaurant, hvor gæsterne – inspireret af ikoniske japanske counter-restauranter – kan følge tilberedning på helt tæt hold. Bag Akmē står erfarne Emil Hassan Lyngbæk, Valdemar Junge Norvang og Mads Battefeld med en fælles vision om at skabe et sted, hvor råvarer og smag er i centrum, og hvor japansk og fransk kulinarisk tradition smelter sammen til en ny og afslappet spiseoplevelse.
Sandkaj 39, 2150 København Ø

Anaba
Sushi Anaba er en intim sushi-restaurant med plads til kun otte gæster, og alt tilberedes og præsenteres ved disken i Edomae-stil, en traditionel Tokyo-metode til at lave sushi. En unik, eksklusiv og personlig spiseoplevelse. Menuen består primært af bæredygtigt fanget fisk og skaldyr fra Norden og bringer altså sushi og nordiske råvarer sammen i en helt særlig smagsoplevelse. Bag restauranten står Mads Battefeld, der har trænet i Tokyo.
Mariehamngade 23, 2150 Copenhagen

Vie
Restaurant VIE, der åbnede i 2024, er en moderne bykro i et smukt, højloftet lokale, hvor alle gæster kan nyde kvalitetsmad og vin i en afslappet atmosfære. Bag restauranten står fire gode venner – Claus, Max, Mikkel og Mikkel – med en fælles drøm om at skabe et sted, hvor man kan dele livets store og små øjeblikke med familie og venner.
Århusgade 128E, 2150 Nordhavn

Bar Vitrine
Riccardo Marcon har med sit personlige projekt, Bar Vitrine, skabt en af Københavns mest hypede vinbarer. Godt nok er der kun plads til 16 siddende gæster, men hjerterum er der masser af. Sortimentets vin udgøres er nemlig af Riccardos egen samling gennem mange år, og du mærker kærligheden til vin i det sekund, du træder over dørtærsklen. På Bar Vitrine er den klassiske model med charcuteri og ost udskiftet til fordel for vegetariske og pescetariske retter, tilvejebragt af den dygtige kok Dhriti Arora.
Møntergade 5, 1116 København

Bach & Nurup
På Bach & Nurup mødes New Yorks energi med fransk charme og japansk æstetik. Restauranten åbnede i sommeren 2024, og her serveres kulinariske retter hele dagen i et velkommende og vedkommende miljø, der er gennemsyret af god service og ekstraordinære spiseoplevelser. Her skifter både menu- og vinkort tit, og der afholdes alt fra jazzfrokost og voksenbar til tøndeslagning til fastelavn. Christian Nurup og Nadia Bach som nogle vil genkende fra deres tid på Restaurant Bühlmann, står bag.
Budolfi Plads 32, 9000 Aalborg

Texture
I oktober 2024 åbnede restaurant Texture i hjertet af København. Med plads til max 20 gæster inviterer de på en intim spiseoplevelse med fransk gastronomi. Køkkenchef Karim Khouani, der tidligere har været på Le Bernardin i New York, leder køkkenet, og menuen består af en 10-retters smagning, der kombinerer klassiske franske teknikker med moderne elementer.
Sølvgade 86, 1307 København

Aure
I et historisk krudthus fra 1745 åbnede Restaurant Aure dørene i marts 2024 til en spiseoplevelse med udgangspunkt i tre fundamenter: havet, jorden og skoven. Menuen kombinerer klassiske teknikker med moderne elementer, og den gastronomiske oplevelse skabes med fokus på fisk, skaldyr og sæsonens vildt. Bag restauranten står Nicky Arentsen, der tidligere har arbejdet på Babette og Jordnær, og Emma Nørbygaard.
Krudtløbsvej 8, 1439 København