Årets sustainability
Der bliver konstant gået nye veje for at sikre bæredygtige restaurantoplevelser. Og de bedste i landet skubber konstant grænserne for, hvor grønt og cirkulært man kan tænke. De nominerede i kategorien ’Årets sustainability’ er forbilleder for en hel branche. Prisen præsenteres i samarbejde med illy.

NOMINEREDE

Moment
På hvad der engang var en gammel parkeringsplads får ambitionerne lov til at blomstre i en biogen bygning omgivet af en spiselig og biodivers prydhave. Moment er ikke skudt frem af en idé om kun at ville lave fine dining. Missionen er også at eksperimentere og inspirere til, hvordan vi retænker gastronomi og byggeri. Fx bliver majskolbeblade fermenteret og brugt i saft, og restaurantens videnskabelige følgegruppe undersøger, om overskydende fibre kan bruges i byggemateriale. Moment er med andre ord mere end gastronomi på topniveau – det er et forskningsprojekt formidlet gennem helt igennem unikke serveringer og omgivelser.
Ravnen 1, 8410 Rønde

MOTA
Hvad der bare skulle have været et enkelt år på landet, er indtil nu blevet til 17 år for restaurantindehaver Claus Henriksen. Med den ene fod solidt plantet i Odsherreds frugtbare muld og den anden i Isefjordens klare vand fornemmer, mærker og smager du tydeligt, at lokale råvarer er en uomtvistelig del af restaurantens DNA. Her ynder de at være tæt på deres leverandører, for de tror på, at gode mennesker behandler den jord, de dyrker, godt.
Annebergparken 50, 4500 Nykøbing Sjælland

Alouette
Hos Alouette taler de ikke blot om at nedsætte CO2-aftrykket, de bruger data, der sporer restaurantens udledning og vurderer hver eneste funktion fra køkken og servering til indretning – uden at gå på kompromis med den mad, der serveres. Her får gæster en uforlignelig god gastronomioplevelse med nøje udvalgte råvarer og en service, der vidner om passionerede mennesker både i køkkenet og på gulvet.
Kronprinsessegade 8, 1306 København K