Årets vinbar

En vinbar er ikke længere en vinbar. Borte er tiden, hvor et afgrundsdybt vinkort og en endnu dybere vinviden hos personalet var eneste afgørende faktor. Nu insisterer de bedste steder i landet også på små og større serveringer på siden, så de nominerede i kategorien ’Årets vinbar’ er meget mere end bare steder, hvor man drikker vin.

NOMINEREDE

Bar Vitrine

Riccardo Marcon har med sit personlige projekt, Bar Vitrine, skabt en af Københavns mest hypede vinbarer. Godt nok er der kun plads til 16 siddende gæster, men hjerterum er der masser af. Vinsortimentet udgøres nemlig af Riccardos egen samling gennem mange år, og du mærker kærligheden til vin i det sekund, du træder over dørtærsklen. På Bar Vitrine er den klassiske model med charcuteri og ost udskiftet til fordel for vegetariske og pescetariske retter, tilvejebragt af den dygtige kok Dhriti Arora.

Møntergade 5, 1116 København

Bar'vin

På Bar’vin handler det om god vin og om, at der skal være plads til alle. Til dem, der blot ønsker et godt glas, til dem, der vil diskutere vinvalget og til alle stamgæsterne, for her kommer mange igen og igen – nogle for en kort bemærkning, andre hele aftenen. Her er uhøjtideligt, afslappet og rart – og sjovt at være. De serverer konventionelle vine, men langt de fleste er økologisk eller biodynamisk dyrket. Omdrejningspunktet er vin, og til de sultne er der serveringer inspireret af det klassiske middelhavskøkken.

Skindergade 3, 1159 København

Vinfar

I et gammelt fabrikslokale på Amager er der ofte fuld af mennesker, musik og uformel stemning. Her importerer de selv det meste af den naturvin, der er på kortet. Vinene kommer primært fra Frankrig, og smagene hjælpes på vej af bistrokøkkenet, der sender small plates ud i et højt tempo. Stedet er populært, og viben er, at her kan du bare droppe ind, hvis du lige kommer forbi – hvilket gæster fra hele byen og især nabolaget gerne gør. Der er ofte vinsmagning og andre events på baren, der netop er fyldt 1 år.

Strandlodsvej 42, 2300 København S